Category


Community

William Ricketts Sanctuary

william ricketts sanctuary The William Ricketts Sanctuary Visitor Centre functions as a commercial, educational and administrative facility for William Ricketts Sanctuary. The buildings irregular form is moulded from site influences such as slope, vegetation and established walking tracks.  The roof slope follows the fall of the ground and captures mountain landscape views from inside and..

Wangaratta Performing Arts Centre

WANGARATTA PERFORMING ARTS CENTRE The Wangaratta Performing Arts Centre is located on the corner of Ford and Ovens Streets in the civic precinct of Wangaratta in North Eastern Victoria. The building includes a 530 seat theatre, 300 person function room, conference and exhibition spaces, backstage area and café. The spaces have been organised on the..

Holy Angels Mausoleum Stage 1

Chapel of St. Raphael The Mausoleum development responds to the original masterplan for the park conceived in 1906. The main central space is circular and is derived from traditional mausolea that has endured from Neolithic tombs to present day. Etienne Boulle’s idea of an architecture of shadows for the dead is evoked by the colonnade..

Holy Angels Mausoleum Stage 3

CHAPEL OF ST. GABRIEL The Chapel of St. Gabriel is the third stage of the Holy Angels Mausoleum development at Fawkner Crematorium and Memorial Park. This wide section of site allowed the Chapel of St. Gabriel to float free of the main gallery and be surrounded on all sides by landscaped space. The chapel has..

Holy Angels Mausoleum Stage 2

CHAPEL OF ST. MICHAEL The Holy Angels Mausoleum development comprises three stages and the chapel of St Michael is the second stage housing 2237 casket spaces. The Chapel of St Michael is the central element in three stages of this development – the central space is capped by a long wedge shaped ceiling of aluminium..

Tobin Brothers Funerals

  Harmer Architecture was commissioned by Tobin Brothers Funerals to refurbish the Victorian headquarters in North Melbourne. The primary goal of the refurbishment was to improve the visitor experience for people who were going to Tobins to arrange a funeral, view loved ones or attend memorial services in the chapel. The design key element was..