ACU Gymnasium

Tertiary
Australian Catholic Uni
Status
2015
Site
Completed

acu gYMNASIUM

This project involved fitting out a basement area that was previously office space for the university’s gymnasium to occupy.

The new space provides a vibrant area for use of gym equipment such as treadmills and weights machines, a free weights area in front of the mirrored wall delineated by thick rubber tiles and a stretch area denoted by the quieter green coloured linoleum wall lining and speckled green rubber flooring.

Being located next to the library, a key consideration was ensuring effective acoustic attenuation and reverberation, and an acoustic consultant was engaged for this purpose. We were also able to retain a number of existing items such as built in reception joinery, glazed entry doors and windows and existing rubber flooring, to save on costs and construction time.